Ratibor Dzhioyev

Mitt namn är Ratibor Dzhioyev och jag är 28 år gammal. Jag bor i utkanten av Volgograd i Sovjetunionen och är jordburkare som de flesta här i landet. Det är inte mycket man tjänar som jordbrukare men nåja, jag har ju inga krav på hur det ska vara. Bara jag håller mig vid liv så räcker det för mig. Men det var ju inte som förr. När jag växte upp fanns det gott om pengar i min familj, Åtminstone så att man kunde nöja sig. Men nu är Far död och Mor hopplöst försvunnen. Far dog i inbördeskrigetkriget. Han sred på fel sida, den vita, och mor försvann redan under revolutionen.  Jag fick försöka överleva på gatorna innan jag fick jobb på kolchosen.

Jag jobbar nästan hela tiden förutom när jag äter och sover. Det är inte mycket fritid man har som jordbrukare. När jag var ung så ville jag bli general i militären eftersom jag såg upp till min far som var med i armén.  Men under tiden då jag bodde på gatan så försvann den drömmen ut ur mina tankar. Jag tänkte att jag skulle ta det första jag fick och inte leta runt efter yrken. Jag skulle ju kunna gå med i röda armen men då skulle jag behöva kämpa så länge för att kunna nå någon högre tjänstegrad men det skulle inte vara värt mödan.

Jag är trött på livet. Jag har inte fått uppleva något stort. Jag behöver action och annat att göra än att hålla på med jordbruket. Sitter bara här och längtar på att något stort ska hända.

Annonser

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Thomas Streller
  Apr 23, 2012 @ 12:02:57

  Bra text Ratibor. Det ska bli spännande att se vad du kommer att göra för att öka spänningen i dit liv. Varför vill du inte gå med i militären? Jag tycker att du ska gå med i militären och tjänstgöra ditt land så du ökar spänningen.
  Hälsningar Thomas 28 år.

  Svara

 2. Hannah Becher
  Apr 23, 2012 @ 17:23:34

  Det var tråkigt att föra om din mor och far, krig tar så mycket från människor. Nu när Stalin leder ert land, är du inte rädd att han ska tvinga dig att gå med i militären?

  Hannah Becher, 15 år

  Svara

  • Ratibor Dzhioyev
   Apr 25, 2012 @ 10:26:06

   Jo, jag är rädd för det. Nu när Stalin har makten vet man aldrig vad som kan hända. Men jag uppskattar verkligen att du känner min sorg.

   Ratibor Dzhioyev

   Svara

 3. Steven Hitchins
  Apr 24, 2012 @ 09:10:40

  Du verkar vara en riktig kämpe, det måste vara slitsamt att behöva arbeta så mycket som du gör. Hoppas vinden vänder för dig snart… och att du kan få spänning som du ber om.
  Men vad tycker du om den nya ledningen med Stalin i spetsen, och förändringarna som har skett i och med det?

  Dr. Hitchins.

  Svara

  • Ratibor Dzhioyev
   Apr 26, 2012 @ 08:41:30

   Helt ärligt så tycker jag inte om Stalin och kommunisterna dessa dar. Det var annat när Lenin hade makten. Han tänkte på folket. Det gör inte Stalin, han vill bara att landet ska utvecklas och bryr sig inte om hur dåligt vi lever.

   Ratibor Dzhioyev

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: