Vi vill vinna igen!

Redan förra året provade vi på detta arbetssätt, då under Franska revolutionen. Jag som elev kan säga att det aldrig tidigare inom SO:n har varit så kul, och så lätt att lära sig nya saker. Det var inte längre faktapluggandet som tog upp all min lediga tid, det var background information om Marie Thérèse eller vad din karaktär nu råkade heta. Det roliga med det hela är dock inte det enda positiva. Jag kommer ihåg allt. På samma sätt som jag vet namnen på de egyptiska gudarna p.g.a tv-serien Stargate SG-1 kommer jag ihåg historen om bollhuseden p.g.a Charlotte Noallies. Denna kvinna, utklädd till man, rapporterade allt rakt in i min hjärna, där det skulle stanna.

Det vi vill göra i år, ledda av vår outtröttliga lärare Cecilia, är att ta nya tag. I och med arbetsområdet andra världskriget har vi startat denna webbsida, för att utveckla och förbättar vår ursprungliga idé. I år är värt mål att lägga upp allt fler bilder och på andra sätt visa att histora visst har en plats på webben. Vi har grupper, vi sammarbetar mer och hjälper varandra. I klassrummet hade detta varit mycket svårare, men på internet fungerar det mycket bättre.

Jag vill inte låta klyschig eller nyfrälst, men det känns fakiskt som att internet gör oss jämlika. Alla läser ju allas texter och kommenterar. Det har utvecklat oss i vårt skrivande, men också gjort oss tajtare som en klass. Inget kan föra folk samman som en gammal god tävling. Nej, vinnarlusten dör inte ut efter första vinsten. Det är som att lägga ved på elden.

Det har gått några år sedan vi vann med superstarmedia.se och motståndet där ute har onekligen rustat upp sig. Det är nog lätt att titta på oss och tänka, ni har haft ert roliga, ger er nu. Så enkelt blir ni inte av med oss kan jag säga. Om ni såg hur mycket energi och glädje det finns, fortfarande, när vi jobbar med våra bloggar skulle ni bli förvånade. Jag ljuger inte när jag säger att det lyser i ögonen på några av mina klasskompisar när vi prata om superstarmedia. Anledningen till att vi ska vinna är att under alla de åren vi varit med har vi alltid varit med i toppen. Kalla mig galen, men jag vet inte vad mer det går att begära av oss.

Ps. Jag var där på prisutdelingen förra året. Snälla, ge oss inte tredjeplatsen som ett nummerskämt. ;D

Ida, Elev i 9B

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: