Ratibor Dzhioyev

Mitt namn är Ratibor Dzhioyev och jag är 28 år gammal. Jag bor i utkanten av Volgograd i Ryssland och är jordburkare som de flesta här i landet. Det är inte mycket man tjänar som jordbrukare men nåja, jag har ju inga krav på hur det ska vara. Bara jag håller mig vid liv så räcker det för mig. Men det var ju inte som förr. När jag växte upp fanns det gott om pengar i min familj, Åtminstone så att man kunde nöja sig. Men nu är Far död och Mor hopplöst försvunnen. Far dog i kriget och Mor drog med pengarna efter det och lämnade mig kvar.  Jag fick försöka överleva på gatorna innan jag fick jobb på jordbruket.

 

Jag jobbar nästan hela tiden förutom när jag äter och sover. Det är inte mycket fritid man har som jordbrukare. När jag var ung så ville jag bli general i militären eftersom jag såg upp till min far som var med i armén.  Men under tiden då jag bodde på gatan så försvann den drömmen ut ur mina tankar. Jag tänkte att jag skulle ta det första jag fick och inte leta runt efter yrken. Jag skulle ju kunna gå med i armen men då skulle jag behöva kämpa så länge för att kunna nå någon högre tjänstegrad men det skulle inte vara värt mödan.

 

Jag är trött på livet. Jag har inte fått uppleva något stort. Jag behöver action och annat att göra än att hålla på med jordbruket. Sitter bara här och längtar på att något stort ska hända.

5 maj, 1936

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: